utorak, 22. svibnja 2018.

3 foto-poslastice za 3. rođendan Trogir Time Travela!


Danas nam je 3. rođendan! A kako je red za rođendan počastiti, pa barem ovako virtualno, odlučili smo s vama podijeliti tri rijetko viđene fotografije našeg divnog grada. One nisu tematski povezane, niti lokacijski, ... nastale su u različitim godinama, različiti su im autori i izvori, ... i baš takve kakve jesu - sjajne su za obilježavanje našeg 3. rođendana... jer takav je Trogir Time Travel - pokriva sve teme - od igle do lokomotive (dok god su igle i lokomotive iz Trogira i okolice...) :) 





Znate li možda što se gradi na fotografiji? 
Pretpostavljate?
Da! Riječ je o zgradi režije duhana izgrađenoj 1913. godine.
Ovu je fotografiju snimio splitski fotograf Znidarčić 2. 12. 1912. godine




S Čiova prijeđimo na staru gradsku jezgru. I to u nekadašnj lapidarij! S natuknicom koju smo napisali - neće vam biti teško pogoditi gdje je snimljena ova fotografija koja se čuva u arhivu Konzervatorskog odjal u Splitu.



No, ako imate poteškoća... riječ je o crkvi sv. Ivana Krstitelja.




I za kraj, kao treća svijećica na našoj torti - fotografija iz 1954. godine koja prikazuje prijenos Meštrovićevog Berislavića. Iako je smanjene kvalitete (ne zamjerite...), to nimalo ne smanjuje njenu zanimljivost, zar ne?






Hvala svima koji su bili uz Trogir Time Travel tijekom ove tri godine i pomogli nam na bilo koji način.
Nadamo se da su vam se naše foto-poslastice svidjele te da ćete biti s nama i na našim sljedećim rođendanima... slobodno pozovite i prijatelje! :)






Nema komentara:

Objavi komentar