utorak, 6. veljače 2018.

Mali muzej maškara | Foto-putovanje kroz trogirske maškarane plesove i povorke


Od krabuljnih plesova preko plesova u Radovana, maškaranih povorki, Papataza Rašpe, početka 21. stoljeća pa do sljedeće nedjelje... Otputujmo slikom kroz vrijeme u vrime od trogirskih maškara! Bit će tu svega - iskakanja iz paštete, Moulin guza, trogirskih škapulatora, putnika za Goli otok, ... najbolje da pogledate sami (i, ukoliko imate starijih fotografija s trogirskih maškara, doprinesete ovom maškaranom postu na način da nam pošaljete njihove digitalne preslike kako bismo ih uvrstili u ovu foto-kroniku. Pošaljite nam ih na mail ili putem facebook stranice Trogir Time Travel. :))



6. je veljače 1904. godine... u "dvorani Obćinske Palače u 8 sati u večer" počinje "Družtveni ples" na koji je "Krabuljama dozvoljen pristup uz predhodnu dozvolu i popoznavanje na ulazu sa strane kojeg god mu drago člana odbora".







Godina je 1949., a ova krasna mlada dama i njen fini šjor su F. Bilić Dura i F. Pavela:







1. je veljače 1953. godine, a "dame i gospoda" uhvaćena na ovoj fotografiji spremni su za maškarani ples u "Radovana":




Na fotografiji su Nives ?,  Nives Ivanković (ud. Primorac), Ljubica Grgin (ud. Cega), Milica Gregorić (ud. ?), Marija Bizaca (ud. Kandija) i Kitica Slade (ud. ?).
(ukoliko znate prezimena umjesto kojih stoji "?" slobodno nam ih javite!)




Preskačemo sada nešto više od pet desetljeća i putujemo u trogirske maškare 90-ih i 2000-ih:



















1998. mogli ste čitati prve trogirske foje o maskar:





A prije samo nekoliko godina:












Nakon ovog putovanja u prošlost, vrijeme je da otputujemo i u budućnost - i da povijest ispišemo, točnije - fotodokumetniramo - sami... :)




Pripremila: Maja Maljković Zelalija

Svidio vam se ovaj post?
Podijelite ga na društvenim mrežama:




I, podsjećamo... ukoliko imate starih fotografija na ovu temu, i želite ih podijeliti s nama i svima koji nas prate - pošaljite nam ih na e-mail ili na Facebook stranicu Trogir Time Travel. :)
Veselimo im se!

Nema komentara:

Objavi komentar