ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Kamera! (atr)Akcija! - filmski vodič kroz Trogir | e-knjižica, dio 1.


Doctor Who, Jonathan Strange & Mr. Norrell, DIG, Game of Thrones, ... samo su neki od serijala snimljenih u Trogiru koji su još svježi u sjećanjima građana i posjetitelja Trogira. Tijekom ljetne sezone, jako su česti upiti posjetitelja Muzeja grada Trogira vezani uz lokacije snimanja navedenih serijala, ali i onih snimljenih prije 50-ak godina - poput nadaleko poznatog Winnetoua... 

Navedeni upiti, kao i nepravedno zaboravljeni filmovi snimljeni u Trogiru bili su poticaj za prikupljanje što većeg broja podataka i svjedočanstava s ciljem stvaranja svojevrsnog filmskog vodiča kroz Trogir.

Tijekom prosinca 2015. i  prve polovice 2016. godine bit će objavljen niz e-knjižica pod naslovom "Kamera! (atr)Akcija!" - filmski vodič kroz Trogir. Taj će niz  u konačnici - po završetku projekta - biti spojen u jedan cjeloviti filmski vodič kroz Trogir, unutar kojeg će na jednostavan i pristupačan način biti prezentirana saznanja vezana uz navedenu tematiku.


Prva u nizu e-knjižica "Kamera! (atr)Akcija!" objavljena je u prvom tjednu prosinca, a u njoj je predstavljen prvi film snimljen u Trogiru, koji je ujedno i prvi zvučni film snimljen u Hrvatskoj! O kojem se filmu radi, koje su se trogirske atrakcije u njemu pojavile, možete pročitati i pogledati u nastavku, te na: http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1
http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1

http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1

http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1


http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1

http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1

http://issuu.com/muzejgradatrogira/docs/film1Autorica projekta Maja Maljković, mag. comm., suradnica za promidžbu i odnose s javnošću trogirskog Muzeja, ovim putem poziva sve koji žele sudjelovati u ovom projektu, a koji imaju bilo kakva saznanja, dokumente ili sjećanja vezana uz filmsku povijest Trogira, da se jave e-mailom na adresu maja.maljkovic@gmail.com, telefonski na broj 021 881 406 (5) ili preko društvenih mreža na Trogir Time Travel ili Muzej grada Trogira.


prvog dijela :)Nema komentara:

Objavi komentar