petak, 3. svibnja 2019.

Svjetski dan slobode medija | Novosti iz prošlosti: S jučerašnjeg izleta novinara. U Trogiru.
Od 1993. godine na današnji dan, 3. svibnja, obilježava se Svjetski dan slobode medija
Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda, odavanje počasti novinarima koji su zbog ili tijekom svog rada izgubili život, promicanje temeljnih načela slobode medija i obrana njihove neovisnosti. Na današnji dan potiču se inicijative koje idu u prilog medijskim slobodama, ali se i procjenjuje stanje slobode medija u svijetu...

Tim povodom u nastavku vas očekuju Novosti iz prošlosti - točnije, članak iz Novog doba objavljen 31. 8. 1921. pod naslovom "I. Kongres Jug. Nov. Udruženja u Splitu." s posebno uvećanim ulomkom "Sa jučerašnjeg izleta novinara. U Trogiru."


Medijsku slobodu, objektivnost, etičnost, kulturu, ...  iz 1921., kao i 2019. procijenite sami. Pritom ne zaboravite čitati između redaka, analizirati, kritički vrednovati ono što pročitate, kao i stalno raditi na osobnoj medijskoj pismenosti... Novo doba, br. 197,  31. 8. 1921., str. 1.Cijeli članak donosimo u nastavku, a cijeli broj možete prelistati u Digitalnoj zbirci Sveučilišne knjižnice u SplituNema komentara:

Objavi komentar