petak, 28. kolovoza 2020.

Jeste li primjetili ove detalje na starim fotografijama Trogira?

 

Svi ljubitelji starih fotografija, prikaza, karti, slika, ... sigurno su se do sada susreli s  AHA! efektom, i to najčešće sasvim slučajno... Pregledavajući nekoliko starih razglednica i fotografija, aha efekt se dogodio i nama... Ovaj najnoviji (1. AHA!) nas je potaknuo da se prisjetimo nekoliko starijih... sve zajedno pogledajte u nastavku...


 

1. AHA! 

Jeste li primjetili da je dama u bijelom s trogirske ribarnice "uhvaćena" i na glavnom trgu? Možda ranije niste primjetili da postoje i dvije verzije fotografije na trgu ispred ribarnice - na jednoj je dama u bijelom u prednjem dijelu, a na drugoj je odšetala malo dalje:

 



2. AHA!

Sigurno ste i ranije vidjeli najpoznatijeg trogirskog spavača! No jeste li primjetili da je ubija oko na dvjema fotografijama Ćirila Metoda Ivekovića?

 


Pod  3. AHA! pitamo se - gdje je nestao čovjek:



 

4. AHA!

Ovaj ste sigurno i ranije primjetili, ali s obzirom na to da već nabrajamo, šteta bi bila izostaviti dobro poznatu četvorku, s jednim različitim likom na slici:

 

  

 

Znamo da je ovo tek vrh sante većih ili manjih razlika! Znamo da ste i vi imali aha efekata ove vrste i baš se veselimo što ćete ih podijeliti s nama u komentarima na facebook stranici Trogir Time Travel.

 

 

 Možda dijeljenjem ovog članka na društvenim mrežama potaknete prijatelje da pokažu neke sitnice koje su i sami uočili na starim snimkama Trogira:

Nema komentara:

Objavi komentar