četvrtak, 12. kolovoza 2021.

Razgledajte 28 privlačnih fotografija Trogira i okolice koje će vas odmah teleportirati u prošlost!

 

 Trogir s okolicom, preklopni vodič s fotografijama koji se čuva u knjižnici Muzeja grada Trogira i koji donosimo u nastavku, odvest će vas u Medenu - mali šumski raj, malo mjestance Seget Donji okružen vinogradima i voćnjacima, Okruk Gornji, u saldunski zaljev u kojemu je uređen i suvremeno opremljen kamp Rožac, jednu ribarevu kućicu, Marinu, među borove u kamp "Lokvice", na plažu odmarališta "Đuro Đaković" i u netaknuta područja trogirskog primorja koja privlače goste svojim skrovitim ljepotama...

 

 



 

"Na malom otočiću smjestio se starodrevni Trogir, grad - muzej i kamena ljepotica. Njegovi kulturno-historijski spomenici poznati su u svijetu. Danas je on turistički grad koji može pružiti ugodan fizički i duševni boravak u hotelima, motelu, kampovima, odmaralištu i kućnoj radinosti. Gostoljubivost stanovnika nadaleko je poznata."


 

"Okolica Trogira je sama romantika. Slikovitost detalja ambjenata i pejzaža susreću se svuda: odmor brodova u Arbaniji, tišina dominikanskog klaustra sa zdencem u samostanu sv. Križa u Arbaniji, ptičji pogled na Drvenik Veli i njegovo morsko jezero, tipični detalji obale i seoskog zvonika te historijski pitoreskni mlinovi u jedinstvenom prirodnom ambijentu močvare i mora.
Čitavo područje Drvenika Velog i Malog idealno je za podvodni ribolov, ribolov, jedrenje i izlete."




 

 

 Ali to nije sve! Ovaj je vodič bio inspiracija i za najnovije objave na instagram feedu Muzeja grada Trogira u kojima je prikazano i nekoliko originalnih fotografija iz muzejskog arhiva objavljenih u ovom vodiču! Pogledajte ih na @trogirmuseum!
Ne zaboravite pratiti sadržaj i na facebook stranicama Trogir Time Travel i Muzej grada Trogira te podijeliti ovaj sadržaj s prijateljima na društvenim mrežama...

 



Nema komentara:

Objavi komentar