utorak, 16. veljače 2021.

4 fotografije trogirske maškarade | Zgodno i prigodno (prije nego zazvoni manjarola...)

 

 

 Zgodno i prigodno rubrika je na našem Trogir Time Travelu kroz koju obilježavamo brojne svjetske, međunarodne dane, blagdane i praznike - od Valentinova, Svjetskog dana voda, Dana meteorologije, Velikog tjedna i Uskrsa, Svjetskog dana slobode medija, Primišćenja, sv. Ante, Gospe od Karmela, sv. Ivana Trogirskoga do Adventa, Božića i Nove godine, ali i mnogo više...

   Dugi niz godina bavimo se i danima karnevala u Trogiru, a ove smo godine na sam pokladni utorak pripremili 4 zanimljive fotografije - presnimke iz albuma obitelji Karli koje detaljnije možete vidjeti na @trogirmuseum. Sam je prikaz popraćen malim maškaranim rječnikom - pojmovi su preuzeti iz Rječnika i gramatike trogirskoga cakavskog govora Duška Geića iz 2015. godine.




Nadamo se da vam je interesantno vidjeti fotodokumentiran veliki interes Trogirana za maškaradu na glavnom trgu kao i maškarane glazbare ovjekovječene na ovim zanimljivim fotografijama. Imate li vi stari(ji)h fotografija trogirskih maśkara/krnjevala/jute? Podijelite ih s nama! Čekamo vas na poveznici!


 

Prisjetite se maškaranih objava iz arhive:

 Kome žvono žvoni?

 Mali muzej maškara | Foto-putovanje kroz trogirske maškarane plesove i povorke

  Jedna, ali veoma vrijedna fotografija kao doprinos trogirskoj maškaranoj povijesti



Nema komentara:

Objavi komentar